Cea mai buna masina de gaurit cu percutie

 

Cum aleg o bormasina cu percutie la un pret bun?

 

Sa detii o masina de gaurit cu percutie e foarte util cand vrei sa gauresti beton, lemn si otel in timp scurt. Nu trebuie sa fii neaparat profesionist ca sa cumperi asa ceva, mai ales ca un gospodar care se respecta a pus macar odata mana pe un dispozitiv din gama hobby. Pentru potentialii utilizatori care doresc sa se informeze despre cum se poate selecta un model calitativ si unde gasesc masina de gaurit cu percutie la un pret bun, recomandam urmatoarele:

masina-de-gaurit-cu-percutie

Gradul de dificultate al lucrarilor in care vei folosi aparatul trebuie sa determine alegerea variantei corecte: hobby, semiprofesionala sau profesionala. Cele mai ieftine sunt produsele pentru utilizare ocazionala, dar daca le suprasoliciti se vor defecta rapid. Te sfatuim sa nu ai niciodata pretentii foarte mari de la un model pentru uz casnic. Daca stii ca lucrezi relativ frecvent cu bormasina, alege una semi-profesionala. Numai pentru aplicatii in constructii si in dotarea firmelor specializate si a profesionistilor recomandam o achizitie din zona profesionala, cu un cost ceva mai mare.

Percutia poate fi mecanica sau pneumatica. Majoritatea modelelor mecanice din comert sunt folosite la gauri simple, date in diverse materiale dure. Aceste variante vor permite doar gaurirea in zidarie pana la 5 – 8cm adancime maxima. Pe de alta parte, modelele cu percutie pneumatica sunt mai fiabile in lucrari profesionale, intrucat randamentul de lucru echivaleaza cu cel al unui ciocan rotopercutor(si acesta are tot percutie pneumatica). De pilda, a doua categorie de dispozitive va putea sa execute nu numai gauri, ci si santuri in beton si in ziduri. Se recunoaste prin prezenta mandrinei SDS.

Cateva pareri despre cele mai bune masini de gaurit cu percutie sunt de acord ca urmatoarele aspecte trebuie preferate si verificate: comutator gaurire simpla/gaurire percutie, diametre maxime atinse la gaurirea in diverse materiale, motor performant(de peste 500W putere), functie de insurubare, turatie variabila si manere suplimentare pentru ghidaj eficient.

Iata, in cele ce urmeaza, cateva exemple populare in vanzarile pe Internet, pe care si noi le consideram rentabile.

 

 

Bosch GSB 1300

 

1-bosch-gsb-1300Pentru ca e destul de dificil sa stabilim care este cea mai buna masina de gaurit cu percutie, propunem ca alternativa o oferta apartinand brandului Bosch. Modelul e unul de inalta performanta, facand parte din gama profesionala oferita de respectivul producator.

Alimentarea se face electric, iar motorul dezvolta 550W, garantand consum redus, dar randament excelent. Piesa include o mandrina dintata(cu coroana) si e construita cu rulmenti, elemente ce indica o durabilitate extinsa, chiar si in conditii intensive de uzura.

Poti gauri cu/fara percutie, pe baza unui comutator rapid. Vei executa gauri in lemn(diametrul maxim 25mm), otel(10mm)si beton(13mm), cu o turatie variabila cu maxim 2700rpm.

La mersul in gol pot fi utilizate 41600 de percutii, ceea ce indica o mare eficienta, indiferent de tipologia piesei perforate. In plus, dispozitivul poate sa si insurubeze, caci are functionare revers, dreapta/stanga. Cantarind doar 1.8Kg, se si manevreaza fara efort.

 

 

 

Makita HP1640

 

2-makita-hp1640Iata o piesa profesionala Makita, ce nu poate lipsi din trusa unui utilizator care stie meserie. Dispozitivul are motor electric de 680W si o mandrina de 13mm, adaptata pentru gaurire simpla sau pentru percutie.

Mandrina este din gama celor cu cheie, iar diametrele maxime ce pot fi obtinute variaza in functie de tipul materialului abordat: lemn(30mm), otel(13mm), beton sau zidarie(16mm).

Avand in vedere o viteza maxima de 2800rpm si nu mai putin de 44800 de percutii la mersul in gol, acest aparat efectueaza toate lucrarile in timp record si cu o eficienta garantata. Include maner anti-alunecare si maner suplimentar, elemente ce confera siguranta in manevrare.

La functionarea continua contribuie o functie de blocare cu buton simplu. Sensul de rotatie poate fi inversat, pentru insurubare/desurubare, ca functii alternative. Un selector culisant asigura comutarea directa intre gaurit cu percutie sau fara. Piesa e si usoara la mana, avand doar 1.8Kg.

 

 

 

Maktec MT817X100

 

3-maktec-mt817x100Cautai o masina de gaurit cu percutie ieftina si buna? – Iata ca o poti cumpara de la Matek, iar asta cheltuind minimul necesar. Produsul este dotat cu motor de 430W si se va alimenta direct in retea, pentru a asugura o putere constanta de lucru.

Este echipat cu mandrina cu cheie, are carcasa cilindrica robusta si include control electronic al turatiei de perforare. De aceea, asigura preselectia avansata a optiunilor de gaurire, mai ales ca are si inversor de sens, ce-ti permite insurubarea sau desurubarea, in functie de ce lucrezi pe moment.

Obtine pana la 2800rpm, care impreuna cu cele 30800 percutii ofera performante excelente la gauritul in orice timp de material.

Pentru lemn se obtine un diametru maxim de 18mm, in timp ce otelul poate fi perforat pana la 13mm. Aceeasi valoare, de 13mm, este valabila si pentru gaurile date in beton si zidarie.

 

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...