Cea mai buna masina de gaurit cu coloana

 

Cum aleg o bormasina cu coloana la un pret bun?

 

Vrei sa descoperi si tu unde gasesc masina de gaurit cu coloana la un pret bun cei mai apreciati mesteri? Р Atunci e clar ca vrei sa cumperi acest tip de unealta pentru dotarea unui atelier. Spre deosebire de modelele manuale simple sau de bormasinile cu percutie, un dispozitiv cu stand(postament si stativ) va avea intotdeauna montaj stationar si se va intrebuinta pentru largirea gaurilor existente sau executarea unora noi.

Avand in vedere ca forta e directionata pe verticala, acest tip de utilaj se alege cand se lucreaza cu piese de dimensiune mica sau moderata(pana la 40mm) si cu greutati adecvate. Iata ce alte sfaturi de selectie iti putem oferi:

masina-de-gaurit-cu-coloana

In functie de dificultatea lucrarilor abordate si de frecventa acestora, vei face diferenta intre un model utilizat in aplicatii industriale si unul pentru uz casnic. Daca lucrezi in atelierul de la domiciliu si mai mult mesteresti in timpul liber, vei cumpara un dispozitiv din gama hobby. Acesta va fi mai ieftin si va avea capabilitati limitate, asa ca ai grija sa nu-l suprasoliciti. Pentru munci relativ frecvente si de dificultate moderata, ca de exemplu intr-un atelier scolar sau in arsenalul unui utilizator pasionat de bricolaj, recomandam varianta semi-profesionala. Ori de cate ori se cumpara masina pentru folosire intensiva si exploatare zilnica, sfatul nostru e sa se aleaga o alternativa profesionala, chiar daca e si cea mai costisitoare.

Te intereseaza puterea(cu cat este mai mare, cu atat mai mult consuma, dar si mai performant e produsul), viteza(variabila la modele semiprofesionale si profesionale), mandrina(de preferat cu prindere rapida), materialul de lucru(majoritatea sunt bune pentru lemn si metal) si diametrele maxime ce pot fi obtinute, alaturi de adancimea perforatiei. Functii suplimentare utile sunt: ghidaj laser, afisaj LCD, limitatoare de pozitie, putere constanta.

Consultand numeroase pareri despre cele mai bune masini de gaurit cu coloana am ales si cateva modele ce pot fi cumparate online, tocmai pentru ca achizitia pe Internet propune preturi mai bune.

 

 

Bosch PBD 40

 

1-bosch-pbd-40-710-w-2500-rpmE posibil ca cea mai buna masina de gaurit cu coloana din gama semiprofesionala Bosch sa fie acest model pentru banc. Necesita alimentare in retea, deci conectare constanta la priza, oferind o putere de 710W si avand astfel si un consum relativ redus.

Se preteaza excelent pentru lucrari hobby si semi-profesionale, iar viteza maxima de lucru atinsa va fi de 2500rpm. Are un angrenaj  in 2 trepte, ceea ce ii permite sa foloseasca valori diferite de putere cu trepte distincte de turatie, in functie de materialul ce trebuie gaurit(metal sau lemn).

Constant Electronic Bosch mentine aceeasi valoare setata pe tot timpul gauririi, iar afisasuj digital iti arata exact coordonaltele de lucru. Are mandrina cu atasare rapida de burghiu, include ghidaj de masa pentru piesa si laser pentru perforare precisa, ofera lumina de lucru, iar butonul rotativ permite avansul controlat la gaurire. Obtine diametre de 13-40mm.

 

 

 

 

Stern BD16AV

 

2-bd16av-450-w-16-mm-menghinaStim ca Stern fabrica unelte semiprofesionale pe care le ofera la preturi indeajuns de bune pentru utilizatorii casnici. Asa ca, si acest exemplu este un produs vandut convenabil, avand capabilitati de lucru moderate.

Este o masina electrica dotata si cu menghina de fixare, dezvoltand o putere de 450W si avand, pe baza acesteia, consum redus. Se va intrebuinta in perforarea pieselor de lemn, metal si chiar plastic. Mandrina are diametrul de 16mm, iar cursa executata de ax va fi de maxim 80mm.

Dispozitivul lucreaza cu 12 trepte de viteza, putandu-se astfel adapta usor in functie de grosimea si consistenta materialului ce urmeaza a fi perforat. Are scala gradata, limitator de adancime, iar vestea buna e ca atat unghiul, cat si adancimea gaurii se pot stabili prealabil.

Foloseste un sistem de transmisie cu fulie si curea cu optiune automata de tensionare si are intrerupator de siguranta pentru motor.

 

 

 

 

Einhell BT-BD 701

 

3-einhell-bt-bd-701-630-w-2450-rpmEinhell iti propune o masina de gaurit cu coloana ieftina si buna, destinata tuturor utilizatorilor casnici, din moment ce este incadrata clar in gama hobby.

Alimentata in retea, piesa ofera 630W putere si perforeaza cu predilectie piesele din metal. Include o masa de gaurit pivotanta ce se si poate rabata usor, in functie de pozitia de lucru. Incorporeaza mandrina cu coroana de actionare si fus dotat cu rulmenti, elemente care ii sporesc randamentul si durabilitatea.

Totusi, nu recomandam utilizarea intensiva, pentru ca nu va rezista. Remarcam menghina de masa, manerele cauciucate pentru ghidaj sigur si usor, comutatorul de siguranta, cu deconectare in caz de tensiune nula, si sistemul de control al adancimii de lucru, format dintr-un inel rotativ gradat.

Viteza de lucru atinge 2450rpm, dar poate fi diferentiata in 12 trepte, incepand cu minima de 220rpm. Adancimea maxima la gaurire este de 60mm.

 

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...